Testul tau

Un diagnostic de încerdere: testul pentru alergiile IGG

ImuPro detectează anticorpii la alergenii alimentari  printr-o analiză de laborator de înaltă calitate, precisă și sigură

Testul ImuPro este efectuat într-un laborator german de diagnosticare in vitro, într-un mod foarte specializat și profesionist. Laboratorul analizează proba de sânge a pacientului și determină prezența anticorpilor specifici IgG pentru o gamă foarte largă de alimente. Anticorpii sunt detectați datorită abilității lor de a se lega specific de proteinele conținute în 270 de alimente testate. Pe baza titrului de anticorpi, alimentele sunt grupate în trei categorii: „scăzut“, „ridicat“ si „foarte ridicat“.

 

 

 Pasul 1

 Proteinele alimentare sunt legate de suprafața unei  microplăci. Fiecare godeu al microplăcii conține câte un aliment distinct.

 

 

 

  

 

 Pasul 2

 După acest prim pas, proba de ser uman recoltată de la pacient este pipetată în  fiecare godeu al microplăcii. Dacă proba conține anticorpi specifici IgG la un anumit  aliment, aceștia se vor lega de proteinele alimentului respectiv, fixat în godeul  microplăcii, în mod identic cu ceea ce s-ar întimpla in vivo, adică în organism.

 

 

  

 

 Pasul 3

  Crearea acestor legături este pusă apoi în evidență printr-o reacție colorimetrică.  Cantitatea de anticorpi IgG legați este determinată cu mare precizie prin măsurători  spectrofotometrice.

 

 

 

Alimentele sunt apoi grupate în trei categorii, pe baza rezultatelor titrului de anticorpi:

  • Scăzut
  • Ridicat
  • Foarte ridicat

Concentrațiile de anticorpi IgG specifici determinate de test nu reflectă în mod neapărat ocurența sau severitatea simptomelor clinice. Ele oferă baza pentru dieta de eliminare și de provocare. Conceptul ImuPro înglobează trei faze ale dietei: de eliminare, de provocare și de stabilizare. Află mai multe!

Notă: ImuPro nu testează alergiile alimentare clasice, IgE-mediate (de tip I) sau intoleranțele la fructoză, histamină sau lactoză. În aceste cazuri, cu totul alte teste sunt specifice.