SPACE HARMONY - tehnologii avansate de protectie la cea mai noua sursa de poluare a epocii noastre “Radiatia Electromagnetica - Electrosmogul”. Tehnologii pentru telefon, calculator, personal, autovehicul, locuinta /spatii publice.
SPACE HARMONY-SYSTEM Kft.
“OMUL DEJA ISI TRAIESTE VIATA PE PLANETA PAMANT INTR-O CEATA DE RADIATII ELECTROMAGNETICE,
CU MULTELE DEZAVANTAJE SI CU PUTINELE AVANTAJE ALE ACESTEIA”
Space Harmony
DISPOZITIVE PROFESIONALE PENTRU PROTECTIA LA ELECTROSMOG
Pentru telefon, calculator, personal, masina,
spatii de locuit, spatii publice
SISTEM DE MASURARE A RADIATIEI SI DE PROTECTIE A CLADIRILOR
“Space Harmony” este conceput ca un sistem de protectie impotriva radiatiilor daunatoare sanatatii. Sistemul este un produs unguresc brevetat – toate drepturile sunt rezervate. Societatea Comerciala cu Raspundere Limitata Space Harmony – System Kft. doreste pe aceasta cale sa isi informeze clientii, ca in privinta cladirilor noi si deja finalizate ca a si celor in constructie, introduce un produs cu o calitate mai avansata, conform exigentelor contemporane, a carui insusire esentiala este utilizarea unui sistem de protectie a cladirilor, cu ajutorul caruia se pot reduce cu mai mare eficienta smogul electromagnetic si radiatiile la care sunt expuse cladirile. Astfel ia fiinta pentru prima data o noua categorie de calitate “Cladirile cu spatii curate si libere de smog electromagnetic”
Rod al cercetarii, analizei tehnologice si prin expertiza si consilierea primita de la specialistii din domeniile conexe, auxiliare am creat un produs nou, o inovatie tehnologica: Sistemul de protectie “Space Harmony”, care filtreaza, reduce radiatiile electromagnetice daunatoare sanatatii, sarcinile de frecventa reduse si mari, radiatia radon, radiatia terestra negativa, si prin acesta se reduce in mod semnificativ expunerea, efectele acestora daunatoare sanatatii, factorii de risc ale imbolnavirilor si a bolilor datorate acestora.
Sistemul aplica tehnologiile, materialele, mijloacele folosite deja cu success in Uniunea Europeana, pe care le-a dezvoltat, completat, le-a conectat intr-un sistem de conceptie proprie.
Inventia ca atare este protejata comercial, proprietatea de autor asupra ei este detinuta in mod exclusiv de Societatea Comerciala cu Raspundere Limitata Space Harmony kft. din Ungaria.
Pe langa efectele nocive si daunatoare ale mediului nostru inconjurator (cauzate de zgomot, factorii de poluare ai aerului, ionii metalelor grele, factorii de poluare ai apei, elementele chimice nocive continute de alimente care patrund in corpul nostru etc.) pe care le suportam ca atare, stim ca traim intr-o lume invizibila, dar reala a radiatiilor si diverselor campuri energetice.
Activitatea principala a societatii noaste: Testarea si evaluarea biologica a radiatiilor daunatoare din locuinte si cladiri si dezvoltarea sistemelor de protectie impotriva acestor radiatii. Sistemul de protectie este produs unguresc, baza utilizarii acestuia constituie obiectul unui brevet de inventie inregistrat la Oficiul de Brevete sub numarul de inregistrare / brevett 2830, U 0400121. Utilizatorul de drept al brevetului de inventie si unicul producator al sistemului brevetat este Space Harmony Kft. / toate drepturile rezervate/
Produsele Space Harmony sunt:
1.SISTEM CONVERTOR DE ENERGIE/ SPACE HARMONY/ PENTRU PROTECTIA LOCUINTELOR/ SPATIILOR PUBLICE
2.SISTEM DE PROTECTIE ATASABIL DE TELEFON
3.SISTEM DE PROTECTIE PENTRU AUTOVEHICUL
SISTEM DE PROTECTIE PENTRU CALCULATOR
Se pot folosi in locuinte, in cladiri, in automobile, pe telefoanele mobile, in mediul calculatoarelor.
DESCRIEREA CAMPURILOR ELECTROMGNETICE SI A ALTOR RADIATII DAUNATOARE SANATATII, EFECTELE LOR FIZIOLOGICE
Teoria radiatiilor electromagnetice a fost elaborata de fizicianul de origine scotiana James Clerk Maxwell (1831-1878) in anul 1873. Ecuatiile Maxwell publicate in lucrarea sa „Studiu asupra campului electric si magnetic” au prezis existenta radiatiilor electromagnetice. Aceasta teorie cuprinde existenta lungimilor de unda ultra-scurte si ultra-lungi, faptul ca undele electromagnetice nu au limite inferioare sau superioare ale lungimilor de unda. Prin aceasta ipoteza Maxwell a ajuns la concluzia existentei radiatiilor electromagnetice, care au fost descoperite numai dupa moartea sa.
Valabilitatea ecuatiilor lui Maxwell a fost demonstrata de Heirich Hertz in decursul experientelor sale efectuate cu generatorul de scantei. Radiatia electromagnetica se constituie dintr-un camp electric si un camp magnetic – oscilante - care se propaga perpendicular unul pe celalalt, care se propaga in spatiu sub forma de unda cu viteza luminii, transportand energie si impuls. Particulele sale sunt fotonii. Toate radiatiile electromagnetice pot fi ordonate in functie de frecventa (lungime de unda, energie, amplitudine), prin aceasta obtinem spectrul electromagnetic.
CLASIFICAREA CAMPURILOR ELECTRICE SI MAGNETICE:
Campuri statice: - electrice/ acumulare electrostatica - magnetice/ permeabilitate magnetica mare |
Sursele campurilor statice: Echipamente NMR, uzine metalurgice, vehiculele electrice
|
Campuri de joasa frecventa: - electrica/ induc curenti electrici in corp - magnetice / induc curenti electrici in corp |
Sursele campurilor electrice si magnetice de 50Hz Transformatoare, liniile de transport si cablurile electrice, toate aparatele electrocasnice |
Radiatii electromagnetice de inalta frecventa: -efect termic |
Sursele radiatiei electromagnetice de inalta frecventa: Echipamentele termice, statiile de emisie TV si Radio, Statiile de emisie de telefonie mobile etc. |
De ce este aceasta tema de actualitate?
In zilele noastre pe langa celelalte radiatii cu efect asupra populatiei umane se constata o crestere galopanta, continua a expunerii acesteia la radiatii electromagnetice, consecinta a raspandirii largi si a implementarii la scara mare a mijloacelor civilizatiei moderne care functioneaza cu energie electrica. Dintre aceste mijloace o atentie deosebita trebuie acordata aparatelor moderne si miniaturizate care au aparut ca rezultat al dezvoltarii rapide a tehnologiei informatice, care inlesnesc foarte mult viata cotidiana a oamenilor, care sunt in mod continuu la purtator: telefoane mobile, laptop-uri, e-book-uri. Concomitent cu aceasta trebuie luate in considerare si mijloacele electrice folosite in gospodarie, efectele fiziologice ale curentului electric transportat la valori de tensiune ridicata si la frecventa joasa, efectele mijloacelor de transport electrice precum si a cablurilor electrice.
In materialele cercetatorilor si intr-un sir intreg de publicatii se relateaza despre radiatia electromagnetica evidentiand efectele fiziologice ale acesteia. Expunerea la radiatia electromagnetica a crescut in ultimii 50-100 de ani in proportie de 300-400 de ori.
Din aceasta cauza se contureaza un obiectiv important pentru umanitate, ca prin recentele descoperiri stiintifice sa realizeze o stare de echilibru indispensabila vietii, si care este totodata baza dezvoltarii sale sustenabile. In momentul de fata modalitatea de realizare a acestui echilibru o constituie aparitia mijloacelor, sistemelor de protectie impotriva radiatiei electromagnetice si implementarea acestora.
“SMOGUL ELECTROMAGNETIC / ELECTROSMOGUL”
Prin electrosmog/ smog electromagnetic intelegem de fapt mediul nostru electromagnetic complex, adica acele radiatii neionizante, care sunt emise de un oarecare echipament, aparat electric utilizat, sau care serveste la functionarea acestuia.
“Smogul electromagnetic” este de fapt o notiune generica care cumuleaza toate acele campuri electromagnetice (radiatii generate artificial sau natural), care induc “stresul” in organismul uman prin faptul ca influenteaza negativ potentialul membranei celulare, prin aceasta exercita o influenta daunatoare, genereaza diverse imbolnaviri, sau cresc riscul aparitiei acestora.
Prin electrosmog intelegem radiatiile electromagnetice ale frecventelor radio si ale microundelor (RF-MH: 300 kHz -300 GHz), precum si ale asa numitelor campuri electromagnetice de extrem de joasa frecventa (ELF: 50/60 Hz). In primul domeniu de frecvente functioneaza statiile de emisie radio si de televiziune , canalele de transmisie si si comunicatii ale unitatilor speciale de interventie, telefoanele mobile si statiile de baza ale acestora, radarele si sistemele de navigare, cuptoarele cu microunde, toate mijloacele, echipamentele de birou cu transmisie, comunicatie fara cablu (Bluetooth, WLAN*, telefon, mouse, tastatura).
De frecventele de 50 (60) Hz sunt legate in principiu toate mijloacele, aparatele noastre de uz casnic, cablurile de alimentare ale acestora, precum si transformatoarele si liniile de transport la distanta a energiei electrice.
Radiatia electromagnetica dintre aceste doua domenii de frecventa este generata in principal de monitoare (15 si 60 kHz).
Cand discutam de radiatiile electromagnetice ale frecventelor radio si ale microundelor ne referim la radiatiile electromagnetice 300k Hz – 300 GHz. Acestea nu au efect de ionizarea materiei, interactiunea se realizeaza in principal prin efectul lor termic sau prin insusirile lor electrice. Pe langa multe alte aplicatii in acest domeniu de frecventa isi emit emisiunile cele mai multe posturi de radio si canale de televiziune, in acest domeniu functioneaza telefoanele mobile, precum si cuptoarele cu microunde. Dar aceste benzi de frecventa sunt folosite de multitudinea de tehnologii si mijloace de transmisie fara cablu (diferitele echipamente cordless si wireless, de exemplu partea mobila a telefoanelor fixe, precum si radarele, GPS-urile si instalatiile radar pentru controlul circulatiei rutiere si a vitezei de deplasare a vehiculelor. Se poate constata, ca radiatiile electromagnetice ale tuturor acestor aplicatii sunt un factor actual, real si care are o importanta din ce in ce mai mare privind protectia mediului.
Utilizarea acestor mijloace tehnologice se extinde pe scara larga, radiatiile electromagnetice emise de acestea au devenit parte inseparabila a vietii noastre. Este o data statistica cutremuratoare, ca azi in lume exista cinci miliarde de numere de telefon, dar este de asemenea un fapt ce da de gandit, ca in Ungaria, in luna aprilie 2007, dupa 13 ani de la pornirea serviciilor GSM, numarul abonamentelor telefonice a depasit numarul populatiei, azi s-a ajuns la 12 milioane (www.nmhh.hu 2012).
Folosim zi de zi aceste mijloace, care functioneaza pe acest principiu, nimeni nu poate evita radiatia electromagnetica, nici macar aceia dintre noi, care nu le folosesc. Cu toate acestea avem cunostinte foarte putine despre efectele acestora asupra sanatatii, ca sa le putem aprecia in eventualele lor dimensiuni epidemiologice pe termen lung. In acelasi timp pe baza aprecierii WHO (Organizatiei Internationale pentru Sanatate) in cazul utilizarii asupra sanatatii ar avea consecinte de proportii in ce priveste sanatatea publica.
Din acest motiv nu este surprinzator, ca pe data de 31 mai 2011, Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului (IARC) dupa radiatia de extrem joasa frecventa a catalogat si radiatia frecventei radio in categoria (numita 2B) radiatiilor posibil cancerigene asupra omului.
Indubitabil cea mai noua sursa de poluare a epocii noastre
este radiatia electromagnetica!
Trebuie sa tinem cont de un important grad de expunere la radiatii in mediul apropiat omului, cauzate de televizor, cuptorul cu microunde, telefonul mobil, monitorul calculatorului, reteaua WiFi din locuinta, baza de transmisie a telefonului mobil.
Sunt afectate si mediul nostru mai larg si natura insasi.
Campul electromagnetic care ne inconjoara in mediul plin cu echipamente, aparate si mijloace electrice in special in proximitatea liniilor de inalta tensiune pot genera efecte fiziologice in flora si fauna ce se regaseste sub ele.
Daca luam in calcul, ce suprafata acopera acestea in lumea intreaga, putem presupune pe drept, ca expunerea este aproape continua, ca pe termen lung trebuie sa ne asteptam la efecte ecologice.
In ce priveste efectele fiziologice ale radiatiilor electromagnetice care provin din diferite surse, ele sunt determinate de trei parametrii: amplitudinea radiatiei, frecventa radiatiei si caracteristicile echipamentelor de transmisie fara cablu.
Din cercetarile efectuate pana acum, ca transferul pachetelor de date prin microunde produce efecte fiziologice cu caracter mai profund si cu caracter diferit de radiatia elecromagnetica continua cu o frecventa data. Cercetarile epidemiologice au atras atentia asupra faptului, ca in cadrul populatiei expuse la radiatii electromagnetice extrem de intense, rata raspandirii leucemiei infantile s-a dublat (!) fata de rata aparitiei acestei boli in cadrul populatiei neexpuse la radiatia electromagnetica.
Multe studii relateaza, ca expunerea la radiatia electromagnetica influenteaza in mod negativ numarul de spermatozoizi, mobilitatea si vitalitatea acestora.
Experientele efectuate pe animale au aratat, ca expunerea la radiatia EMF (electro-magnetic frequency) a redus dezvoltarea fatului, a dus la malformatii in dezvoltarea fatului si la nasterea de copii morti.
In cazul gravidelor expuse la radiatia electromagnetica de frecventa radio s-a constatat o greutate mai redusa a copilului la nastere, complicatii la nastere, o crestere a numarului cazurilor de moarte a fatului si a numarului de avorturi spontane.
Caracterul daunator sau nedaunator al radiatiei electromagnetice depinde in mare masura de puterea, amplitudinea si intensitatea in timp a acesteia, sau de distanta la care se afla subiectul uman expus de sursa de radiatie.
Cele mai noi cercetari ale Universitatii din Oxford considera acumularile de radon in spatiile inchise, in locuinte cauza pentru 9% din cazurile de cancer de plamani. Totodata, il considera ca raspunzator pentru 2% pentru toate imbolnavirile de cancer.
Pentru reducerea riscului va oferim numai o singura solutie, si aceasta nu este altceva, decat protectia imobilului, cladirilor impotriva radiatiilor electromagnetice daunatoare sanatatii!
Smogul electromagnetic este o notiune genetica, care ca factor daunator de mediu are la baza radiatiile campurilor electrice si magnetice.
Tot ceea ce trebuie stiut despre smogul electromagnetic
Smogul electromagnetic patrunde in tot, prin aceasta se deosebeste de orice alt fel de radiatii.
Smogul electromagnetic patrunde in organism la o anume adancime in functie de frecventa, in cazul telefoanelor mobile pana la o adancime de un centimetru.
Energia electrica de frecventa inalta a undelor radio (RF radio frequency) este absorbita in corp producand un efect termic de incalzire a organismului. Raza de efect a radiatiei electromagnetice este multiplu al diametrului sursei de radiatie, efectul acesteia scade cu valoarea distantei de la sursa la patrat.
O insusire clara, univoca smogului electromagnetic este faptul ca se situeaza intr-un domeniu energetic de foarte joasa frecventa, intr-un domeniu non-ionizant.
In cadrul unei populatii expuse la un camp electromagnetic ce depaseste in medie 0.3-0.4 microTesla ar putea sa se imbolnaveasca de leucemie un numar dublu de copii, comparativ cu o populatie mai putin expusa (date furnizate de WHO-IARC).
Exista campuri electromagnetice EM in proximitatea sursei, unde sunt cu mult depasite limitele radiatiilor international admise (ICNIRP, 1999).
Efecte asupra sanatatii
Radiatia electromagnetica este o radiatie artificiala generata de campurile electrice si magnetice, care au efect electromagnetic pulsant.
Mediul campurilor electromagnetice pulsante a constituit un timp indelungat tema dezbaterilor stiintifice. Motivul acestor dezbateri a fost in primul rand inexistenta aparatelor de masura adecvate obiectului de cercetare, efectele daunatoare puteau fi argumentate numai pe baza observarii efectelor biologice. Aceste observatii au fost efectuate de la cele mai simple organisme vii pana la organismul uman si ca rezultat efectele daunatoare ale radiatiei electromagnetice au putut fi demonstrate, argumentate in cazul fiecarei specii.
Primele studii stiintifice au fost initiate de Organizatia mondiala a Sanatatii in anul 1984 asupra populatiei care lucreaza in fata computerelor, studiu efectuat de cercetatorii Institutului Karolinska, organizatie abilitata pentru decernarea Premiilor Nobel pentru medicina. Rezultatele cercetarii au fost publicate in anul 1989, care au stabilit, ca afectiunile ce se prezinta sunt datorate fluxului de adrenalina generat artificial, care genereaza stari de stres prelungite. Se prezentau simptomele foarte diverse, din acest motiv ele putea fi atribuite in mod dificil efectelor mediului electromagnetic pulsant.
Anumite afectiuni oftalmologice (mancarimea, senzatia de ardere, uscare a ochilor, vederea dubla) pot fi efectele imediate, dar in mod frecvent depresia, recidiva unor boli inflamatorii, afectiuni prin generarea unor disfunctii ale sistemului endocrin, crampe musculare, insomnii, dureri de cap chinuitoare, tensiune arteriala oscilanta, disfunctii ale vietii sexuale la ambele sexe incluzand aparitia infertilitatii. In ultimul timp acest efect de mediu daunator este considerat ca fiind raspunzator de anumite imbolnaviri de cancer (de exemplu: leucemia, tumorile nervului auditiv, cancerului de san).
Un grup de cercetatori din Stockholm a tinut sub observatie timp de 25 de ani un esantion de copii si adulti care au trait in proximitatea liniilor electrice aeriene de joasa, medie si inalta tensiune. Acesti indivizi s-au imbolnavit intr-o proportie mai mare de leucemie sau alte forme de cancer. Acesti cercetatori suedezi au concluzionat in mod unanim, ca nu numai cablurile electrice aeriene, ci si toate cablurile electrice din pereti, structurile constructiilor, toate aparatele de uz casnic (frigidere, aspiratoare, radiatoarele electrice pentru incalzire, computerele, telefoanele mobile, ceasurile de desteptare cu incarcatoare) ne afecteaza sanatatea. Este in continua crestere gama acelor produse, care impun masuri de protectie impotriva radiatiei electromagnetice pentru sanatatea noastra.
Acest pericol trebuie luat in considerare si in cazul automobilelor bogat echipate cu aparatura electronica.
Echipamentele, aparatele de joasa frecventa, de inalta frecventa (liniile de inalta tensiune, statiile de transformare, posturile de transformare ) in special cele amplasate in apropierea zonelor rezidentiale, au de asemenea un efect daunator asupra organismelor vii.
In anul 2004 WHO Organizatia Mondiala a Sanatatii a adus la cunostinta opiniei publice, ca mediul electromagnetic pulsant poate avea ca efect hipersensibilitatea la radiatia electromagnetica in cazul unor indivizi, ceea ce inseamna, ca un efect daunator mult mai mic decat media poate genera aparitia unor simptome foarte intense generate de acesta.
Documentul publicat formuleaza in mod explicit, ca acest tip de hipersensibilitate trebuie catalogat ca fiind o boala, si pacientii trebuie tratati ca atare, ceea ce presupune in primul rand utilizarea pronuntata a modalitatilor de protectie impotriva factorului daunator de mediu.
Fenomenul EHS „Hipersensibilitate electromagnetica”.
Aceasta afectiune cuprinde acele simptome ale sistemului nervos, cum ar fi durerile de cap/ migrenele, oboseala, stresul, insomniile, mancarimea, sentimentul de ardere, uscarea ochilor, dureri si crampe musculare, precum si multe alte probleme de sanatate conexe.
Telefonul mobil devine cel mai utilizat aparat in zilele noastre. In anul 2001 Organizatia Mondiala a Sanatatii ne-a avertizat din nou, ca telefoanele mobile pot genera tumori (glioma sau neurinoma acustica) numarul carora a aratat o evidenta evolutie ascendenta in baza statisticilor internationale. In mod practic, ne organizam toata viata prin utilizarea acestuia, el se afla in proximitatea imediata a corpului nostru in cea mai mare parte a zilei. Efectul sau daunator se manifesta intr-un mod mult mai complex decat efectul ecranelor sau al monitoarelor. Acest lucru rezulta in mare parte din faptul, ca telefonul mobil il folosim apropiat de cap. Efectul termic incalzeste tesuturile capului, influenteaza negativ bariera hemato-encefalica, singurul sistem de protectie al creierului. In timpul functionarii sale active, aduce in stare de vibratie particulele din interiorul celulelor cerebrale ce contin fier, a neuronilor, perturba fiziologia citoplasmei, care poate duce la aparitia altor disfunctionalitati la nivel celular. Aparitia multor maladii ce afecteaza sistemul nervos (altele decat tumorile cancerigene) pot fi puse din ce in ce mai mult pe seama afectarii in mod negativ a barierei hemato-encefalice, fata de aparitia in trecut a acestora; de exemplu: frecventa aparitiei mult temutei demente senile (a bolii Alzheimer).
Din acest motiv unele tari au stabilit ca actiune prioritara restrictionarea severa a folosirii telefonului mobil de catre copiii aflati inaintea adolescentei (masuri luate de tari ca Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Danemarca). Consiliul Britanic pentru Protectie Impotriva Radiatiilor a lansat deja in 2005 un apel catre parinti, sa nu le dea copiilor de varsta frageda telefoane mobile.
Conform comunicatului dat, intr-un studiu european a fost publicat faptul ca, radiatia electromagnetica emisa de telefoanele mobile dauneaza materialului genetic; un articol stiintific suedez relateaza ca intre folosirea telefonului mobil si tumorile nervului auditiv exista o relatie de cauza si efect. O cercetare efectuatata in anul 2013 in Danemarca demonstreaza moartea neuronala cauzata de radiatia electromagnetica. Cu cat mai frageda este varsta copilului, riscul este cu atat mai mare, deoarece creierul aflat in dezvoltare este afectat intr-o mai mare masura de radiatie. „Copilul este lumina ochilor nostri” este un slogan care suna deosebit, dar sa meditam asupra acestei propozitii cu mesaj frumos, cand le punem copiilor la dispozitie aparate, mijloace neprotejate, care pe termen lung vor dauna sanatatii lor. Prin aceasta se explica aparitia mai frecventa in zilele noastre a hiperactivitatii infantile, sau a dizabilitatilor de invatare, deoarece activitatea cerebrala dintre cei doi lobi ai creierului se blocheaza, se produc disfunctii de memorie.
In ceea ce priveste efectele daunatoare asupra copiilor cu varste preadolescentine Marcel Rufo, profesor universitar la Universitatea din Marseille a demonstrat deja in 1950, ca rezultatele scolare ale copiilor din aceasta categorie de varsta, care petrec zilnic mai mult de 50 de minute in principal in fata ecranelor cu tuburi catodice, au scazut la o treime, puterea lor de concentrare si capacitatea lor de memorare au scazut la o cincime, in acelasi timp agresivitatea, impulsivitatea, insomniile lor au crescut de trei ori. Aceste efecte apar la copii si in cazul folosirii telefonului mobil.
In Ungaria, o cercetare similara a fost efectuata in anul 1999. Cercetarea a cuprins in principal efectele folosirii aparatelor electrice, rezultatele au relevat o situatie foarte sumbra (in privinta conditiilor de folosire, perioadei de folosire si durata folosirii acestora). Si aceasta cercetare a atras atentia asupra necesitatii utilizarii sistemului de protectie impotriva radiatiei electromagnetice.
In emisiunile despre sanatate a diverselor canale de televiziune se discuta azi din ce in ce mai des despre efectele radiatiei electromagnetice pulsante asupra mediului.
In scopul intensificarii capacitatii de protectie a sanatatii populatiei se impune ca necesara implementarea tuturor acelor sisteme de protectie de inalta tehnologie – in cazul prezent sistemul dezvoltat de Space Harmony System – care apartin mijloacelor complexe, care promoveaza nasterea unor generatii mai sanatoase prin imbunatatirea mediului nostru de viata, prin eliminarea factorilor daunatori , folosind aceasta protectie, fara de care actiunea noastra ar fi sortita esecului. Aceasta actiune constituie atat un scop individual cat si un obiectiv social, dar in acelasi timp si o mare responsabilitate.
Cercetari proprii
In baza prelucrarii datelor cercetatorilor se poate constata in mod unanim, ca in cazul muncii din fata monitoarelor, oboseala se prezinta in mod intensiv dupa 3 ore, ceea ce influenteaza semnificativ eficienta si precizia lucrarilor efectuate. In continuare, se poate constata masura drastica exprimata in procentaje in care se prezinta tulburarea capacitatii de concentrare in procesul muncii. Aceste date au o importanta deosebita si din punctul de vedere al angajatorilor: in cazul expunerii pronuntate, sau in cazul hipersensibilitatii la radiatia electromagnetica se recomanda o protectie pe mai multe fronturi impotriva acesteia, ceea ce dovedeste eficienta privind costurile investitiei.
Fárasztja-ea képernyős munka ? = va oboseste munca in fata monitorului?
Egy kicsit = putin
Egyáltalán nem = deloc
Nagy mértékben = foarte mult
Csak 8% ay akiket nem fáraszt a képernyős munka! = Numai 8% dintre respondenti nu obosesc in timpul muncii din fata monitoarelor
Fáradás jelentkeyése a képerny ö elött tőltőtt idő alapján = Aparitia oboselii in functie de timpul petrecut in fata monitorului
3 óra után drasztikusan megrö a fáradság = Gradul de oboseala creste in mod drastic dupa 3 ore in fata monitorului
Koncentráló képesség csőkkenése a képerny ö hasynálat idötartalmával ősszefűggésben a oblgoyó megitélése szerint = Scaderea capacitatii de concentrare in functie de timpul de utilizare a monitorului dupa aprecierea celui care lucreaza in fata lui
Despre efectul semnificativ asupra aparitiei crampelor si durerilor musculare, a starii generale si asupra eficientei muncii.
Izomfájdalom jelentkezése = Aparitia durerilor musculare
Izomfájdalom jelentkezik a megkérdezettek 70%-nál = Durerile musculare se preinta la 70% din cei intervievati
Izomgőrcs jelentkezésemunkavégzés alatt = Aparitia crampelor musculare in timpul muncii
Izomgőrcs pedig tőbb mint 50%-nal = Mi mult de 50% dintre respondenti au semnalat aparitia crampelor musculare
Gyakran = des
Néha = ocazional
Egyáltalán nem = deloc
Durerea de cap este o durere tolerata deosebit de greu: aparitia acesteia scade semnificativ capacitatea de munca si activitatea.
Tarkótáji fájdalom jelentkezése munkavégzés alatt = Aparitia durerilor de ceafa in timpul muncii
Tarkótáji fájdalom ősszesen 67%-nál = Dureri de ceafa in cazul a 67% dintre subiecti
Fejfájás jelentkezése munkavégzés alatt = Aparitia durerilor de cap in timpul muncii
Fejfájás jelentkezés nagyon gyakori (77%) = Aparitia durerilor de cap este foarte frecventa (la 77% dintre subiectii cuprinsi in cercetarea statistica)
Gyakran = des
Néha = ocazional
Egzáltalán nem = deloc
Cercetarile efectuate prin utilizarea chestionarelor au demonstrat, ca afectiunea oftalmologica cea mai frecventa este oboseala ochilor, dar in afara acesteia pot aparea o serie de alte probleme.
Kérdőfves vizsgálatok = cercetarile statistice efectuate prin utilizarea chestionarelor
Szempanaszok megoszlása = Dispersia afectiunilor oftalmologice
Szemfáradtság = obosirea ochilor
Homályos látás = vedere incetosata
Fókuszálási nehézség = dificultati de focalizare
Távoli látászavar = miopie
Kőzeli látászavar = hipermetropie
Szemszárasság = senzatia de uscatime a ochilor
Kőnnyezés = lacrimarea
Szemégées = senzatia de ardere a ochilor
Kettőslátás = vederea in imagine dubla
Fényéryékenység = sensibilitatea la lumina
Szemhélyrárgás = ticul nervos al pleoapelor
In decursul cercetarilor s-a demonstrat clar, ca afectiunile oftalmologice sunt legate de durata muncii efectuate.
Szemproblémák jelentkezése = Aparitia problemelor oftalmologice
Munkavégzés elején = la inceputul timpului de munca
Munkavégzés kőzben = in timpul muncii
Munkavégzés végén = la terminarea timpului de munca
A vizsgálat válaszai alátámasztották, hogy a szempanaszok jelentkezésea képernyős munka végzéséhey kapcsolódik = In decursul cercetarii statistice s-a demonstrat clar in baza raspunsurilor date de subiecti, ca afectiunile oftalmologice sunt legate de durata muncii efectuate
Radon – radiatii radioactive:
Gazul radon se gaseste in sol, se regaseste in aproape toate materialele de constructie, rezulta din dezintegrarea radiului – izotopul Ra-226.
Emanat din particulele de roca ajunge in mediile poroase, de unde se emana in atmosfera. Astfel si in aerul liber, unde concentratia medie de radon este de aproximativ 10Bq/m3 (mai precis in 1 m3 de aer intr-o secunda se dezintegreaza 10 atomi de radon). In spatii inchise se concentreaza. In locuinte media mondiala este de 8Bq/m3 , dar aceest parametru variaza intre limite foarte largi. Asa numitele produse fiice (produse de dezintegrare) rezultate la dezintegrarea radonului se lipesc de particulele aerosol ale aerului, asa incat in masura in care ele sunt inhalate se pot depune in functie de marimea lor pe diferite suprafete ale plamanilor. Aceste produse de dezintegrare sunt de asemeni radioactive, se dezintegreaza in continuare si distrug nemijlocit celulele epiteliale ale plamanilor. Deoarece concentratia gazului radon depinde in mare masura de partea zilei, de diferenta de temperatura respectiv de presiunea atmosferica, de fenomenul flux-reflux etc. limitele si nivelurile de actiune se refera la valorile medii anuale.
A radon forrásai a környezetben = sursele radonului din mediu
Rn136 és Rn136* beárramlás = infiltrare de Rn136 si Rn136*
Talaj = sol
Repedések = crapaturi
Lefolyó = gura de scurgere la canalizare
Téglafal = zid de caramida
Viz = apa
Földgáz = gaze naturale
Gipszválszfal = perete despartitor din rigips
Salak = zgura
Sursele principale ale radiatiei cu radon sunt solul si diferitele materiale de constructii. Intensitatea radiatiei cu radon se poate masura cu ajutorul instrumentelor de masura, protectia impotriva radonului se poate incorpora in cazul constructiilor noi inainte de edificarea cladirilor dar se poate incorpora si ulterior lucrarilor de constructie.
Sursele radiatiei radioactive ionizante
Articole de consum |
Medicamente |
Diagnosticare medicala |
Alte radiatii naturale |
Alte radiatii |
Radiatia cu radon |
3% |
4% |
11% |
26% |
1% |
55% |
Cu toții suntem expuși!
Protecția contra radiațiilor este responsabilitatea tuturor!
Modul de funcționare a sistemului de protecție SpaceHarmony, prezentarea tehnică:
SpaceHarmony este un echipament de conversie a energiei adecvat captării energiei electromagnetice, radiante din mediu compunându-se din una sau mai multe unități de echipament de captare-conversie a energiei din mediu capabile pentru stocarea de energie precum și o unitate de conversie a energiei legată prin cablu electric de unitatea de captare a energiei. Una dintre unitățile de captare este alcătuită din țevi/rezonator din țevi/ , pe de altă parte componenta de conversie a energiei compusă din plăci metalice condensatoare izolate și distanțate, element condensator, având un element de modulare a frecvenței care funcționează împreună cu elementul condensator.
Prin încorporarea echipamentului de conversie a energiei SpaceHarmony, obiectivul nostru a fost eliminarea carențelor și lipsurilor sistemelor de protecție împotriva radiațiilor electromagnetice cunoscute și realizarea unui sistem care din punct de vedere constructiv să se compună din elemente simple și puține, se poate instala ușor și prin concepția elementului de conversie a energiei este capabil să absoarbă cu o eficiență sporită radiațiile electromagnetice comparativ cu sistemele de protecție cunoscute.
Numeroasele avantaje ale echipamentului de conversie a energiei SpaceHarmony:
E-SMOG SHIELD
Dispozitive de protecție împotriva smogului electromagnetic
Dispozitivele E-SZMOG-SHIELD Space Harmony sunt utilizate pentru reducerea câmpurilor micro-electromagnetice dăunătoare sănătății.
E-SMOG-SHIELD/car are la baza ca material de executie: oțel inoxidabil cu o suprafață extrafină obținută printr-un procedeu de finisare de înaltă precizie, cu gravură-laser a suprafeței, produs tehnologic special.
E-SMOG-SHIELD/phone, computer, personal are la baza ca material de executie: oțel inoxidabil cu o suprafață extrafină obținută printr-un procedeu de finisare de înaltă precizie, cu un strat de acoperire cu rășină artificială, cu suprafață autocolantă pe spate.
Compoziția E-SZMOG-SHIELD:
Compusul 1 (lichid) soluție specială
- Silicat de potasiu (K2SiO3) – Grafit – Tulpini de microorganisme MCL61 MUMETALL – bronz auriu
Compusul 2 (solid) Aliaj aplicat pe poliester cu ajutorul nanotehnologiei într-un strat de 20 microni
- Cobalt (Co) – Fier (Fe) – Molibden (Mo) – Niobiu (Nb) – Siliciu (Si) – Bor (B) – Argint (Ag)
Modul de acțiune:
În cazul ambelor tehnologii, proporția, cantitatea adecvată a compușilor ajunge în condiții de laborator în echipamente, luând în considerare rezultatele cercetărilor științifice, sunt capabile să capteze/să absoarbă un anumit spectru al radiațiilor câmpului electromagnetic de joasă frecvență prezent (LF) și a radiațiilor câmpului magnetic de înaltă frecvență (RF), să le reducă la un nivel scăzut.
Protecție naturală. Protecția E-SMOG SHIELD o lipim pe telefon, o așezăm pe birou în apropierea monitorului și a computerului, îl purtăm cu noi în automobil. Prin aceasta se poate reduce transferul de rezonanță negativă.
Amplasare:
E-SMOG-SHIELD/phone/ se lipește pe spatele telefoanelor mobile
E-SMOG-SHIELD/car, monitor/ se amplasează în habitaclul autovehiculului, în cazul unor aparate de mai mari dimensiuni (televizor, computer-monitor, cuptor cu microunde), se va amplasa în apropierea acestora.
Produsele au fost omologate de Institutul de Cercetări Medicale și Andrologice Andrológiai Stúdium Egészségügyi Kutató és Szolgáltató Kft. Budapest, Zsolna u 12/A sub supravegherea directorului de cercetări științifice Dr. Erdei Edit Phd, certificatul de omologare conține specificațiile tehnice amănunțite și descrierea tehnologiei de fabricație a modului de acțiune a sistemului de protecție.
Se interzice folosirea produselor E-SMOG SHIELD de copiii cu vârsta sub 6 ani.
Reglementarea internațională și europeană a limitelor admise ale radiațiilor electromagnetice
Stabilirea valorilor admise de expunere la radiațiile electromagnetice are ca principal obiectiv protecția populației și a mediului împotriva factorilor nocivi și dăunători, pe de altă parte respectarea principiilor de precauție. Valorile maxime de expunere la radiațiile electromagnetice în primul rând nu reflectă limitele factorilor nesemnificativi și a factorilor de risc, ci reprezintă compromisuri politice și economice între factori de risc pentru sănătate luați în considerare și aspectele economice. Pe de o parte, valorile maxime admise prin lege sunt stabilite de instituțiile statelor, pe de altă parte valorile limită propuse sunt specificate de anumite institute de cercetare științifică, organizații profesionale independente, care pot formula opinii diferite de ordinul multiplului valorilor maxime admise prin legislația diferitelor state.
Nu este de mirare că în condițiile procedee, medicii, fizicienii, cercetătorii întâmpină greutăți, dar și utilizatorii din diverse domenii au problemele lor, în timp ce Instanțele Curților de Justiție reclamă elaborarea unei legislații mai clare, mai amănunțite în această privință.
Elaborarea și stabilirea normelor, standardelor privind valorile admise ale radiațiilor electromagnetice sunt îngreunate de faptul, că în condițiile nivelului de civilizație și nivelului tehnologic ale epocii noastre, radiațiile electromagnetice nu pot fi excluse. În paralel, o realitate agravantă este creșterea gradului de expunere a populației la aceste radiații.
Poziția Organizației Mondiale a Sănătății WHO este că, între soluțiile posibile de protecție împotriva radiației electromagnetice devine din ce în ce mai importantă dezvoltarea, implementarea acelor sisteme de protecție care prin luarea în considerare a expunerilor deja existente își propun principii preventive prin reducerea eficientă a câmpurilor electromagnetice.
Următoarele tabele prezintă reglementările legale privind radiațiile electromagnetice și propunerile diferiților cercetători, medici recunoscuți în acest domeniu.
VALORILE MAXIME ALE AMPLITUDINII CÂMPULUI ELECTRIC / tabel cumulativ/ |
||
VALOAREA LIMITĂ Volt / m |
OBIECTUL / REFERINȚA VALORII LIMITĂ DE EXPUNERE |
ORGANIZAȚIA CARE PREVEDE / PROPUNE VALOAREA LIMITĂ |
5.000 V/m |
Pentru populație Pentru populație Pentru populație |
26.BlmschV – legislația germană 63/2004. legislația ungară WHO |
1.000 V/m |
Pentru populație |
USA |
100 V/m |
Pentru locuri de muncă |
NCRP-USA |
50 V/m |
Pentru populație |
Prof. H. L. König München |
10-20 V/m |
Pentru populație Valoarea limită de risc Valoarea limită pentru leucemia infantilă Valoarea limită pentru timpul zilei Propunere Propunerea cercetătorilor științifici |
NCRP-USA EPA – USA
Coghill
Elektrosmog Bundesverband AARONIA Dr. Robert Becker, Dr. Varga András |
1 V/M |
Valoarea limită biologică a spațiilor de locuit Valoarea limită pentru timpul nopții Propunere Propunere pentru spațiile de odihnă și somn |
Maes SBM 2008 Elektrosmog Bundesverband Valoare limită prognozată AARONIA “E1’’ Suedi hataretek
IGEF |
0.5 V/m |
Limita propusă pentru spațiile de odihnă |
Federația pentru Ocrotirea Mediului din Germania |
VALORILE MAXIME ALE AMPLITUDINII CÂMPULUI ELECTRIC / tabel cumulativ/ |
||
VALOAREA LIMITĂ nT/nano Tesla |
OBIECTUL / REFERINȚA VALORII LIMITĂ DE EXPUNERE |
ORGANIZAȚIA CARE PREVEDE / PROPUNE VALOAREA LIMITĂ |
500.000 nT |
Pentru locuri de muncă Pentru locuri de muncă |
IRPA/INRC, propunere 63/2004. legislația ungară |
100.000 nT |
Pentru populație Pentru populație |
63/2004. legislația ungară 26.BlmSchV – valoare limită germană |
20.000 nT |
Pierdere de date/PC/ |
Maes și alte organizații |
2.000 nT |
Dăunare cromozomi |
Studii epidemiologice |
200-600 nT |
Creșterea leucemiei la copii |
UCLA 1999 |
300-400 nT |
Începutul riscului de cancer |
WHO, IARC 2001 |
200-400 nT |
Creșterea cazurilor de leucemie și cancer |
Karolinska – Institutut |
200 nT |
Domeniu de diagnoză medicală, EEG, risc de dăunare a sănătății |
DIN/V DE 0107 EPA, USA |
140 nT |
Disfuncție EKG |
Newi – Hamburger E-Werke 1993 |
110 nT |
Creșterea accelerată a riscului de cancer |
Karolinska – Institutut, Floredus |
100 nT |
Accelerarea proliferării celulelor canceroase |
Becker, Philips și alte institute |
10-100 nT |
Gospodăria medie din SUA |
EPA, SUA |
35-45 nT |
Amplitudinea, intensitatea de bază în camera copiilor |
UNI Mainz 2000 |
20-40 nT |
Amplitudinea, intensitatea de bază în orașele elvețiene |
Departamentul de Stat pentru Protecția Mediului din Elveția |
20 nT |
Amplitudinea, intensitatea din spațiile de odihnă |
Biologii de construcții, Maes, SBM 2008 |
LIMITELE ADMISE ALE RADIAȚIILOR DE ÎNALTĂ FRECVENȚĂ /tabel cumulativ/ |
||||
Țara |
Timpul maxim de expunere pe zi |
Densitatea de putere a câmpului electromagnetic mW/cm2 |
||
|
30-300 MHz Radio, TV |
1800 MHz Baza de telefonie mobilă |
2-300 GHz, Radar, Microunde |
|
Rusia / 1999 |
24 ore |
0.01 |
0.01 |
0.01 |
China / 1999 |
Expunere prelungită |
0.01 |
0.01 |
0.01 |
Australia / 1985 |
24 ore |
0.2 |
0.2 |
0.02 |
Elveția / 2000 |
24 ore |
0.23 |
0.9 |
1 |
Polonia / 1977 |
10 ore |
0.2 |
0.2 |
0.2 |
Germania / 26. BlmschV |
24 ore |
0.2 |
0.9 |
1 |
Ungaria 63/2004 |
24 ore |
0.2 |
0.45 |
1 |
Franța |
24 ore |
1 |
1 |
1 |
Canada / 1979 |
24 ore |
1 |
1 |
5 |
Suedia / 1976 |
8 ore |
5 |
1 |
1 |
SUA / 1991 |
24 ore |
0.2 |
0.6 |
1.3-10 |
Standardul de Testare Biologică a Clădirilor / SBM-2008C/
Material de executie: oțel inoxidabil cu o suprafață extrafină obținută printr-un procedeu de finisare de înaltă precizie, cu un strat de...
383,78 Lei Cantitate Adauga in cosMaterial de executie: oțel inoxidabil cu o suprafață extrafină obținută printr-un procedeu de finisare de înaltă precizie, cu un strat de...
192,38 Lei Cantitate Adauga in cosMaterial de executie: oțel inoxidabil cu o suprafață extrafină obținută printr-un procedeu de finisare de înaltă precizie, cu gravură-laser...
1.151,33 Lei Cantitate Adauga in cos
Global Wellness system
Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 112, 077190, Voluntari, Ilfov, Romania
Tel/Fax: +4(0)31 226.12.00
Tel: +4(0)31 226.12.01
0744-302 332 / 0744-302 342
office@gwsconcept.ro