FORMULAR VOUCHER DIETA KETOGENICA

DIETA KETOGENICA PROGRAM 5 SAPTAMANI PACHET ONLINE: 

 

CONSILIERE IN SLABIRE SI PSIHO-NUTRITIE (Dieta personalizata 5 saptamani) 5 ORE 750 RON
IMUPRO 300 Test intolerante alimentare 20 alimente* 500 RON
TRATAMENTE CORPORALE DE DRENAJ LIMFATIC/ANTICELULITIC 5 SEDINTE 250 RON
TERAPIE PEMF PENTRU ACCELERAREA METABOLISMULUI/REENERGIZARE 5 SEDINTE 150 RON

PACHET SUPLIMENTE KETO 5 ZILE (5 MESE LICHIDE + 5 PLASTURI ACCELERARE KETO )

(pentru mentinerea in ketoza si suport energetic si nutritiv)

250 RON

BIOCEAN SUPLIMENT/PLASMA QUINTON REMINERALIZARE

150 RON

TERAPIE RELAXARE/ANTISTRES ALPHA SPHERE 5 SEDINTE

BONUS

ACCUGRAF SCANAREA SI MONITORIZAREA STARII DE SANATATE/ ENERGIEI VITALE

BONUS

Valoare Pachet 2050 RON

 

Dieta ketogenică – Un stil de viata  pentru reglarea greutatii cu beneficii multiple si in  diabet, cancer, epilepsie, Alzheimer, Parkinson, boli de inimă sau chiar acnee.

În România, statisticile susțin că unul din cinci români este supraponderal, însă doar 10% dintre cei cu probleme de greutate merg la un consult medical sau de specialitate. Tot mai mulți dintre aceștia încearcă diete descoperite pe Internet, menite să aibă ca efect pierderea în greutate, dar care se dovedesc de multe ori, a avea rezultate contrare și sunt dăunătoare organismului.

Specialiștii recomandă adoptarea unor diete individualizate, menite să întrunească toate caracteristicile unei alimentații corecte și sănătoase, care să se adapteze gusturilor și preferințelor fiecărei persoane.

„O dietă nu trebuie percepută ca un program de 2-3 luni în care te abții de la anumite alimente pentru a pierde în greutate pentru că atunci ea nu va avea niciun efect sau va avea un efect pentru o scurtă perioadă de timp. O dietă corectă trebuie să aibă un plan de alimentație sănătos, care contribuie la îmbunătățirea imunității și a stării de bine a fiecărei persoane și, în timp, ea trebuie să se transforme într-un stil de viață. Mai mult decât atât, o astfel de dietă ne poate sabota dacă includem alimente la care avem diferite intoleranțe pe care nu le cunoaștem încă. Percepută în acest mod, beneficiile nu vor întârzia să apară: pacienții vor pierde sau vor câștiga în greutate, în funcție de ceea ce-și doresc, vor fi mai sănătoși și mai energici, și nu în ultimul rând, vor reduce șansele de a dezvolta anumite boli”, declară specialistii din cadrul Clinicii de Medicina Integrativa Global Wellness System.

Printre dietele percepute ca stil de viață se numără și dieta ketogenică. Este vorba despre o dietă concepută încă din 1924 de către Dr. Russell Wilder la Clinica Mayo, dar care a fost îmbunătățită de-a lungul timpului și care înregistrează rezultate promițătoare în prezent, fiind adoptată de tot mai mulți oameni. Inițial aceasta a fost folosită în special în scop medical pentru controlul crizelor epileptice la persoanele care nu răspund tratamentului medicamentos, principiul de bază fiind inducerea unei stări de cetoză fiziologică, similară cu cea din timpul pauzelor alimentare prelungite.

Ce sunt dietele ketogenice?

Dieta ketogenica este o dieta in care majoritatea caloriilor provin din grasimi, iar consumul de proteine este redus la 1-1,5 grame pe kilogram/corp iar carbohidratii sunt mentinuti la minimum(20-40g pe zi). Scopul dietei ketogenice este de a realiza o stare metabolica numit cetoza (ketoza).

Dieta ketogenica implică reducerea drastică a carbohidraților și înlocuirea acestora cu grăsimi. Reducerea carbohidraților poziționează metabolismul într-o stare denumită ketoză.

Dieta forteaza organismul sa arda grasimi, mai degraba decat carbohidrati..

Când se întâmplă acest lucru, corpul devine eficient în arderea grăsimilor în locul energiei.

Cetoza (ketoza) este pur și simplu un proces metabolic normal în care celulele corpului ard fragmente de grăsimi numite cetone in loc de glucoza pentru combustibil.

Ketoza înseamnă acumularea de corpi cetonici în sânge şi evidenţierea lor în urina (când sunt în cantităţi prea mari în sânge, aceste componente sunt eliminate prin rinichi). Corpii cetonici sunt substanţe rezultate în urma metabolizării incomplete a grăsimilor şi pot fi folosiţi ei înşişi ca sursă de energie de majoritatea ţesuturilor, inclusiv de creier, în proporţie de 75%, atunci când se atinge adaptarea.

Cetoza este un proces benefic și ajută organismul să supraviețuiască atunci când hrana nu este disponibilă.

Cetoza indusă prin dieta "ketogenică" este diferită de cetoacidoza diabetică şi nu prezintă un pericol imediat pentru sănătate. Din contră, vine cu avantaje: arderea accelerată a grăsimilor, suprimarea senzaţiei de foame, încetinirea creşterii unor tumori, claritate mentală, reglarea glicemiei etc. Starea de cetoză se obţine prin consumul unei cantităţi relativ mari de grăsimi în condiţiile unui consum minim de carbohidraţi (insulina anulează cetogeneza).

Aceasta combinație schimbă modul în care energia se deplasează în corp și are numeroase beneficii asupra sănătății, fiind dieta preferată în cazurile de diabet, cancer, epilepsie, Alzheimer, Parkinson, boli de inimă sau chiar acnee.

Dieta ketogenică poate, de asemenea, să reducă masiv nivelul de zahăr din sânge și al insulinei, iar acest aspect, combinat cu creșterea cetonelor, va avea nenumărate beneficii asupra sănătății.

Proteinele sunt ţinute şi ele la un nivel scăzut-mediu, spre deosebire de dietele hiperproteice. Este confuzia cea mai frecventă şi, în acelaşi timp, greşeala cea mai frecventă care se face în dieta ketogenică. Este foarte greu să mănânci multe grăsimi şi puţine proteine, aşa cum cere dieta. Într-o dietă ketogenică adevărată nu au loc brânza, nucile sau carnea în cantităţi mari de exemplu.

Aportul de nutrienti intr-o dieta ketogenica de obicei, funcționează la aproximativ 70-75% calorii din grasimi, 20-25% din proteine, și 5-10% din carbohidrati. Grasimile nu au nici un efect asupra zahărului din sânge și nivelului de insulina. 

Atentie insa, proteinele pot afecta atat zaharul din sange si insulina, în cazul în care cantități mari de proteina sunt consumate si din acest motiv este necesar un calcul estimative al nevoilor proteice individual.

Dacă am mânca prea multe proteine, aproximativ 50% din excesul de proteine necesar corpului vor fi transformate în glucoză (zahăr) în organism, și astfel va crește nivelul de insulină, care va opri capacitatea organismului de a arde.

Cu ce este diferită dieta ketogenică?

Comparând-o cu celelalte diete bazate pe un nivel redus de carbohidrați, dieta ketogenică se diferențiază prin faptul că aceasta duce la pierderea în greutate fără a fi nevoie ca pacienții să-și numere caloriile sau să țină evidența alimentelor. Studiile au dovedit că această dietă ajută la pierderea în greutate mai repede și mai sănătos spre deosebire de alte diete asemănătoare și, în plus, îmbunătățește funcționalitatea organismului și starea de sănătate.

Pentru ca dieta ketogenică să devină un stil de viaţă sănătos este nevoie de atentie acordata  în special în obţinerea unor alimente calitative, ştiut fiind faptul că în stratul de grăsime al animalelor găsim concentrate anumite toxine (ex. pesticide din mediu),  şi apoi, prin modalităţile de preparare, grăsimile riscă să fie denaturate, oxidate. Devine astfel indispensabilă administrarea de suplimente nutritive cu efect protector şi antioxidant.

Avantajele unei diete ketogenice

“Este una dintre cele mai eficiente diete pentru slabire (dar poate fi folosita si pentru cresterea in masa musculara), maximizand acele procese metabolice responsabile cu arderea grasimilor, mareste energia psihica si fizica, reduce apetitul, pastreaza masa musculara in combinatie cu un antrenament inteligent, este usor de tinut, atata timp cat exista motivatie si se respecta principiile,  scade colesterolul “rau” si total, poate mari nivelul hormonului de crestere (somatotropin sau HGH)” sustine psiho-nutritionistul Bianca Patrascu, specialist in cadrul Global Welness System.

Cum incepem o dieta ketogenica

“Pregatirea dietei keto se va face cu un set complet de analize medicale. Doar dupa ce te asiguri ca organismul tau este sanatos poti trece la pasul urmator.
Desigur pentru o avea rezultate prin aceasta dieta, este necesar ca inainte sa descoperim daca avem anumite intoleranțe alimentare, intolerante care pot mentine un nivel ridicat de inflamatie in corp, proces inflamator ce poate periclita sanatatea si care creeaza rezistente la slabire prin incetinirea procesului digestiv, metabolic si imun” sustine psiho-nutritionistul Bianca Patrascu.

„Testul de intolerante alimentare se face printr-un test de sânge foarte simplu, care poate detecta intoleranța pana  la 271 de tipuri de produse alimentare diferite. Mai mult decât atât, testul nu doar confirmă dacă există sau nu o sensibilitate alimentară, ci decelează sensibilitatea la diverse alimente pe o scara de la 0 la 4, de la „aliment tolerat” - care poate fi consumat în continuare - la „intoleranță severă” - alimente la care trebuie să se renunțe”, adaugă  psiho-nutritionistul Bianca Patrascu

În prima fază a dietei se va elimina în special apa în exces, se reduce conținutul intestinal și rezervele de carbohidrați din ficat și mușchi. Abia după aproximativ 1-2 săptamâni ne putem gândi la o medie de 500g pe săptămână ca o slăbire sănătoasă. Trebuie ţinut cont că în stratul de grăsime avem şi toxine, acum eliminate în sânge. Deci trebuie să dăm timp corpului să ardă grăsimea şi să se detoxifice.

Multe dintre cele mai dramatice schimbări în organism au loc în primele 3 zile ale dietei . Acestea se întâmplă în timp ce organismul trece la la o sursă de combustibil la o alta. În mod firesc, forma principală de energie folosită de organism este glucoză, care este un fel de zahăr. Cea mai mare parte a ei este extrasă sau convertita din mâncarea pe care-o ingurgitam. Pe parcursul zilei, ficatul stornează excesul de zahăr într-o formă numită glicogen, la care poate mai apoi recurge, pe măsură ce nivelul energetic scade între mese. Există destul glicogen pentru a asigura energia pentru 8-12 ore, iar de obicei e epuizată în primele 24 de ore de la inceperea dietei.

 Odată ce corpul recurge la cetoza ( ketoza ), adică la utilizarea grăsimii ca şi combustibil, acest nou combustibil e folosit pentru a restabili rezervele de glicogen ale organismului). Odată ce rezervele de glicogen ale ficatului s-au epuizat, corpul începe să treacă la ceea ce se numeşte cetoza ( ketoza ), sau producţie de cetone ( ketone ) - utilizarea acizilor graşi pe post de combustibil în locul glucozei.

 Această schimbare începe în general în a doua zi cam in 48 de ore de la inceperea dietei şi se încheie în a treia zi. În această perioadă interimară nu există glucoza disponibilă, energia rezultată din grăsimi e insuficientă, iar corpul încă are nevoie de combustibil. Aşa că accesează glucoza din două surse. Mai întâi transforma glicerolul din rezervele de grăsime ale organismului în glucoză, însă şi acest lucru e insuficient. Aşa că face rost restul catabolizind sau descompunând aminoacizii din ţesutul muscular şi folosindu-i, în interiorul ficatului, la gluco neogeneza, adică producerea de glucozei. Între 60 şi 84 grame de proteină sunt folosite în această a doua zi: aproximativ 28 de grame de ţesut muscular.

În a 3-a zi producţia de cetone ( ketone ) este suficientă pentru a produce aproape toată energia de care organismul are nevoie, iar proteinele din organism încep să fie cruţate. Corpul încă are nevoie de o cantitate foarte mică de glucoză, aşadar cam 18-24 grame de proteine sunt catabolizate, de la ½ la 1 uncie de ţesut muscular zilnic. Într-o perioadă de 30 de zile de dieta o persoană pierde în general maxim 400 grame de masă musculară. Această conservare a proteinelor este o adaptare evolutivă care protejează ţesutul muscular şi organele interne împotriva deteriorării în perioade de hrană insuficientă.

Începând cu a treia zi, rata de descompunere a acizilor graşi din celulele adipoase continua să sporească, ajungând la maximum cam în a 10-a zi. În această primă perioadă de 7 zile, după ce organismul a trecut cu totul pe cetoza ( ketoza ), se petrec cele mai intense descompuneri de ţesut gras.

Pentru a-şi conserva proteinele, corpul începe de asemenea să caute surse de proteine ce nu aparţin organismului, cum ar fi: mase celulare neesenţiale, cum ar fi tumorile sub formă de fibroze, ţesuturi degenerative, bacterii, viruşi, sau alte componente organice care pot fi folosite pe post de combustibil. Acest aspect reprezintă principalul motiv pentru care dieta ketogenica produce efecte benefice asupra organismului.

În plus, în această perioadă de cetoza ( ketoza ) intensă corpul se afla într-o stare similară cu somnul – un ciclu de odihnă şi detoxifieri.

Organismul începe să se concentreze pe eliminarea toxinelor şi vindecarea şi regenerarea ţesuturilor şi organelor afectate/ deteriorate.

Rezultatele dietei in 30 de zile devin absolut spectaculoase.

Nu este ușor să ținem o dietă. Primul pas constă în a lua decizia de a ne concentra pe a fi sănătoși, iar mai apoi această decizie va deveni un stil de viață, care ne va aduce numai beneficii. Totul constă în a face primul pas în mod corect și susținut în permanență de specialiști.

In cadrul Centrului de Recuperare și Medicină Integrativă Global Wellness System, specialistii impreuna cu  psiho-nutritionistul Bianca Patrascu , au pus la dispozitia clientilor un Pachet atractiv  si valoros prin serviciile si produsele incluse,  care va facilita tuturor celor interesati de reglarea greutatii  urmand dieta Keto, rezultate rapide cu impact favorabil asupra snaatatii  intregului organism .

Program de 5 saptamani de Dieta Ketogenica - cu servicii integrate de:

  • consiliere in slabire si psiho-nutritie,
  • tratamente corporale de drenaj limfatic/anticelulitic
  • suplimente nutritive si produse accelerare keto

( pentru mentinerea in ketoza si suport energetic si nutritiv)

  • terapii de re-energizare , imunizare, accelerarea metabolismului
  • testare intolerante alimentare la minim 20* alimente
  • terapii de relaxare si anti-stress (bonus)
  • scanarea si monitorizarea starii de sanatate si a energiei vitale

 

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul www.gwsconcept.ro, si www.biancapatrascu.ro.

Programările se fac la numărul de telefon: 031.226.12.00