Tensiomed

 

 

 

TensioMed ArteriographTM

Arteriograful este o nouă metodă de diagnostic care poate oferi informații fiabile și ușor de interpretat pentru pacient, referitoare la funcțiile endoteliale, a tensiunii arteriale centrale și caracteristicile arterelor mari, care sunt în mod independent și toate împreună determinanți semnificativi de risc cardiovascular.Cercetarile medicale din ultimul deceniu au oferit noi posibilități pentru identificarea timpurie al stadiulu de rigidizare arterială prin testarea conformității arterelor mari. Un număr semnificativ de studii internaționale ce fac parte din "medicina bazată pe dovezi" susțin eficacitatea masurării rigidității arteriale legată de bolile cardiovasculare și predicția lor. Anterior, aceste caracteristici importante puteau fi testate numai în condiții clinice. Ca urmare a schimbării de abordare în acest domeniu, au apărut dispozitivele care sunt ușor și sigur de utilizat, care sunt capabile să măsoare parametrii care indică funcția arterială.

Arteriograful, dezvoltat în Ungaria și brevetat în peste 30 de țări, poate măsura printr-o procedură efectuată pe un pacient, în mod similar cu măsurarea tensiunii arteriale, caracteristicile biologice ale stării arterelor, care independent de alte riscuri bine-cunoscute ca fiind factori clasici (varsta, sex, tensiune arterială, nivelul de colesterol, fumat), indică în mod fiabil starea cardiovasculară a unui pacient asimptomatic și nivelul său de risc. Deasemenea ajută la ajustarea tratamentului existent de reducere a tensiunii arteriale la un nivel exact și individualizat. Este un dispozitiv original, patentat, de măsurare oscilometrică a rigidității arteriale. Este ușor, rapid, intuitiv, fiabil, non-invaziv, bazat pe comunicare prin Bluetooth și controlat de software-ul TensioClinic. Ajută în diagnosticarea timpurie al aterosclerozei (rigiditatea arterială) și la evaluarea vârstei arteriale.

Această metodă originală, patentată, oscilometrică, obține informații din analiza curbei presiunii pulsului înregistrat în partea superioară a brațului. Așa-numita metodă specială de curgere - oprire, adică ocluzia completă a arterei brahiale, elimină distorsiunea curbei de presiune, astfel încât curbele de presiune sunt ușor de recunoscut și potrivite pentru analiză. Perioada de măsurare ocluzivă durează doar câteva secunde. Software-ul analitic nu utilizează o funcție de transfer matematic generalizat. Determinarea poziției și amplitudinea undei de reflexie permite determinarea simultană și simplă a vitezei undei pulsului, indicele de augmentare și a tensiunii arteriale centrale, precum și completarea datelor de măsurare a tensiunii arteriale traditionale (sistolică, tensiunea arterială diastolică, presiunea medial arterială, puls) cu alte parametri hemodinamici.

Parametrii măsurați:

• Tensiunea arterială periferică (brahială) (SBP, DBP, MAP, PP, HR)

• Viteza de propagare a undei pulsului aortic (PWVao)

• Timpul de returnare al undei pulsului aortic (RT)

• Indicele de augmentare (Aix (indice) aortic, Aix (indice) brahial)

• Tensiunea arterială aortică (SBPao)

• Presiunea pulsului în aortă (PPao) 

• Durata de ejecție a ventriculului stâng (ED)

• Indicele de arie sistolică (SAI)

• Indicele de arie diastolică (DAI)

• Aria de reflexiune diastolică (DRA)

• Indice gleznă-braț (ABI)

Mai multe infomații puteți afla descărcând Prezentarea TensioMed Arteriograph